27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ζελένσκι στην Μπούντεσταγκ και ο Αϊνστάιν, του Όσκαρ Λαφοντέν

Πηγή

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι μίλησε στη γερμανική Μπούντεσταγκ. Η πλειοψηφία των βουλευτών επιβεβαίωσε τον Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι ακόμη απόλυτα σίγουρος για το σύμπαν».

Στην αρχή, ο Πρόεδρος της Μπούντεσταγκ Μπάρμπελ Μπας ανέφερε σωστά τα λόγια του Ουκρανού συγγραφέα και φασίστα Serhij Zhadan, ο οποίος περιέγραψε τους Ρώσους ως «σκουπίδια», «ζώα» και «γουρούνια»: «Αυτοί που βρίσκονται στο χώρο του πολέμου δεν κάνουν σχέδια για το μέλλον. Σταμάτα να σκέφτεσαι πώς θα μοιάζει ο κόσμος του αύριο».

Χωρίς να το κάνει, ο πολιτικός του SPD Μπας συνόψισε το αποτέλεσμα της επίσκεψης του Ζελένσκι στη γερμανική Μπούντεσταγκ. Η φράση-κλειδί της ομιλίας του ήταν: «Η ώρα του συμβιβασμού τελείωσε με αυτό, ο πρόεδρος, ο οποίος έχει απαγορεύσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία με διάταγμα, είπε ότι ο πόλεμος, οι θάνατοι στην Ουκρανία και η καταστροφή της χώρας θα συνεχιστούν επ’ αόριστον». Ο Ζελένσκι απαιτεί τελικά από την πυρηνική δύναμη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ντονμπάς και την Κριμαία. Αυτή η απαίτηση – όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος, με εξαίρεση τις ΗΠΑ και τους υποτελείς τους – απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Και ούτε ο Ζελένσκι ούτε τα κόμματα που τον υποστηρίζουν έχουν την ιδέα ότι ο ρωσόφωνος πληθυσμός στην Κριμαία και το Ντονμπάς θα έχει λόγο και θα πρέπει να ψηφίσει εάν θέλουν να ανήκουν στην Ουκρανία μετά τον πολυετή πόλεμο του Κιέβου κατά των Ρώσων. Μιλάμε για έναν πληθυσμό που έχασε 14.000 ανθρώπους!

Τι ευλογία θα ήταν για τον ουκρανικό λαό αν ο Ζελένσκι δεν ενέδιδε στην προτροπή του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν και του τότε Βρετανού πρωθυπουργού Τζόνσον πριν από δύο χρόνια και υπέγραφε τη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου που ήταν επωφελής για την Ουκρανία.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν επιβεβαιώνει ότι στο τέλος μιας ομιλίας η πλειοψηφία της γερμανικής Μπούντεσταγκ χειροκροτεί έναν πρόεδρο του οποίου οι πολιτικές οδηγούν στον ατελείωτο θάνατο ανθρώπων και στην καταστροφή της Ουκρανίας.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ