35.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για τη συλλογικότητα «αντι-ΝΑΤΟ Δράση»

 

Η συλλογικότητα ΑΝΤΙ ΝΑΤΟ Δράση δημιουργήθηκε όταν ξεκίνησε ο πόλεμος ΝΑΤΟ Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας.

Είμαστε μια ομάδα με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και ιδεολογικές αναφορές που μας ένωσε η ανάγκη:

  • Να σπάσουμε το τείχος της παραπληροφόρησης για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία, για τις αιτίες και το χαρακτήρα της σύγκρουσης
  • Να καταδείξουμε το ρόλο του αμερικανο-νατοϊκού ιμπεριαλισμού και της ΕΕ, τη σύνδεση του με τους Ναζί του Κιέβου
  • Να εξηγήσουμε πόσο επικίνδυνη είναι για τους λαούς της Ευρώπης η φρενήρης επέκταση του ΝΑΤΟ και η πλήρης υποταγή της χώρας μας και όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ.

Δεν έχουμε όλοι/ες που μετέχουμε στην Ομάδα, την ίδια άποψη για το χαρακτήρα της σημερινής Ρωσίας (και της Σοβιετικής Ένωσης), της Κίνας, του Ιράν, της Βορείου Κορέας, της Κούβας. Όλοι/ες ανήκουμε σε διάφορες τάσεις / απόψεις του ευρύτερου αριστερού κινήματος, αλλά δεν έχουμε όλοι/ες την ίδια εκτίμηση για την πορεία του Κομμουνιστικού (και εν γένει του Αριστερού) Κινήματος.

Δεν υποστηρίζουμε το καθεστώς του Πούτιν, όπως και κανένα καπιταλιστικό καθεστώς, αλλά θεωρούμε λάθος η όποια αντίθεση μας στο κοινωνικοοικονομικό σύστημα και στο χαρακτήρα της εξουσίας στην Ρωσία να μας μπερδεύει στο ποιος είναι ο πραγματικά επιτιθέμενος στους λαούς της Ευρώπης.

– Η συνέχιση της ύπαρξης του ΝΑΤΟ παρά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, η επέκταση του σε 16 χώρες από το 1999 μέχρι σήμερα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των Δυτικών ηγετών, η απόρριψη όλων των προτάσεων που έγιναν από τη μεριά της Ρωσίας για την καθιέρωση συστήματος συλλογικής ασφάλειας στην Ευρώπη,

– το καθοδηγούμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα του Μαϊντάν στην Ουκρανία το 2014, η βίαιη καταστολή των εξεγέρσεων στο Ντονμπάς με χιλιάδες νεκρούς, η σφαγή την Πρωτομαγιά  του 2014 στο Κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό, η ενσωμάτωση στον κρατικό μηχανισμό του Κιέβου των νεοναζιστικών ταγμάτων όπως το «Αζόφ», η κρατικοποίηση του ρατσισμού απέναντι στους ρωσόφωνους της Ουκρανίας, η καλλιέργεια του Μπαντερισμού ως επίσημο αφήγημα,

– η παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ που, όπως ομολόγησε μετά η Μέρκελ, ήταν στάχτη στα μάτια της Ρωσίας για να προετοιμαστεί στρατιωτικά η Ουκρανία, οι χιλιάδες Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι στην Ουκρανία, η κορύφωση των βομβαρδισμών του Ντονμπάς από το Κίεβο τον Φλεβάρη του 2022 σε συνδυασμό με την προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας.

Δεν αφήνουν καμία αμφιβολία…

Το αιώνιο όνειρο των Δυτικών ή να υποτάξουν πλήρως (όπως επί Γιέλτσιν) ή να διαλύσουν την Ρωσία ήταν προ των πυλών (ante portas).

Στην Ελλάδα η αντίθεση στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ο αντιιμπεριαλισμός ήταν ταυτοτικό στοιχείο του λαϊκού κινήματος μετά την πτώση της δικτατορίας του 1967, ωστόσο τις δεκαετίες που ακολούθησαν αυτό άλλαξε. Η πλειοψηφία των πολιτικών ηγετών της Αριστεράς σταδιακά εγκατέλειψε αυτές τις αιχμές. Οι «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» έγιναν «φίλοι μας» και ο ρόλος τους νομιμοποιήθηκε ηθικά και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ . Όλες οι κυβερνήσεις επεκτείνουν και ενισχύουν τις αμερικανο-νατοϊκές βάσεις.

Πρόσφατη Έκθεση του Αμερικανικού Στέητ Ντηπάρτμεντ με θέμα την “Όλοκληρωμένη Στρατηγική για την Ελλάδα” (Integrated Country Strategy – Greece) αναφέρει: «Δεν μας νοιάζει αν οι Έλληνες θεωρούν τους εαυτούς τους δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς, αρκεί να μην αντιδρούν στην «καλλιέργεια θετικής άποψης των αμερικανο-ελληνικών σχέσεων» και «την κατανόηση από τους Έλληνες πολίτες των προτεραιοτήτων των ΗΠΑ στην περιοχή», ώστε «να υποστηρίξουν τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με τις ΗΠΑ, τους οικονομικούς δεσμούς και την πολιτική εμπλοκή».  

Η Παλαιστίνη όμως διαλύει όλες τις αυταπάτες για το ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός της ειρήνης και της ανθρωπότητας. Η συνεχιζόμενη γενοκτονία, οι καθημερινές θηριωδίες του στρατού κατοχής δεν θα ήταν εφικτές χωρίς την αμέριστη πολιτική και οικονομική στήριξη των ΗΠΑ και του δυτικού μπλοκ. Το φασιστικό μόρφωμα του Ισραήλ που δεν αναγνωρίζει καμία αρχή του διεθνούς δικαίου, που γράφει στα παλιά του παπούτσια ακόμα και τον ΟΗΕ και το Διεθνές Δικαστήριο, που απανθρωποποιεί δημόσια και αναίσχυντα τον παλαιστινιακό λαό ομολογώντας δια μέσου του επίσημου λόγου των υπουργών του ότι προτίθεται να τους εξαφανίσει, θα κατέρρεε χωρίς τα διαρκή βέτο των ΗΠΑ στην κατάπαυση του πυρός.

Ακόμα και μετά την αποκάλυψη των ομαδικών τάφων στο Χαν Γιούνις όπου θάφτηκαν ασθενείς ζωντανοί, βρέθηκαν εκτελεσμένοι ασθενείς και γιατροί, άνθρωποι από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί όργανα και το δέρμα, το Κογκρέσο ενέκρινε στρατιωτική βοήθεια στο κράτος – φονιά Ισραήλ! Ακόμα και τώρα το δυτικό μπλοκ, που έχει επιβάλει κυρώσεις σε 44 χώρες γιατί δεν τηρούν τους κανόνες που οι ΗΠΑ θέλουν να επιβάλουν στον κόσμο, δεν έχει επιβάλει ούτε μια κύρωση στο κράτος – φονιά Ισραήλ!

Ο ξεσηκωμός στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ που επεκτείνεται και αλλού, δείχνει το δρόμο. Καθήκον όλων μας στις χώρες του δυτικού μπλοκ είναι να πιέσουμε κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, ιδρύματα να σπάσουν τους δεσμούς τους με το κράτος του Ισραήλ.

Κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην Ευρώπη και στον πλανήτη χωρίς την ήττα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε όλα τα μέτωπα.

Ένας κόσμος πολυπολικός, χωρίς την ηγεμονία των ΗΠΑ, είναι ένας κόσμος  που μπορεί ν’ αφήσει  χώρο στους λαούς να επιχειρήσουν προτάγματα κοινωνικής απελευθέρωσης. Μπορεί να είναι ένας κόσμος με επαναστατικές ευκαιρίες.

 

Ιούνης 2024

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ