28.8 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ

 

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ 

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ

Αθήνα:19.00, Πάρκο Ελευθερίας (στ. Μέγαρο Μουσικής) και πορεία προς τις πρεσβείες ΗΠΑ-Ισραήλ

Πάτρα:19:00, Πλατεία Γεωργίου

Στις 9 με 11 Ιούλη πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον η σύνοδος του ΝΑΤΟ, με φόντο τα ενεργά πολεμικά μέτωπα σε Ουκρανία και Παλαιστίνη, τον κίνδυνο για γενίκευση των εντάσεων και των συρράξεων να φουντώνει, ακόμα και τη χρήση πυρηνικών όπλων να έχει πέσει στο τραπέζι. Την ίδια στιγμή που το αμερικανικό κογκρέσο μοιράζει πακτωλό δισεκατομμυρίων στο καθεστώς Ζελένσκι και Νετανιάχου, η ΕΕ ζεσταίνει τις πολεμικές μηχανές και ξεσηκώνει πολεμικές ιαχές, υπό τις πιέσεις που ασκούν οι βιομηχανίες όπλων, βλέπε στη Γαλλία, ενώ συζητιέται μέχρι κι η εμπλοκή στο μέτωπο της Ουκρανίας με χερσαία στρατεύματα των χωρών της ΕΕ που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ. 

Στο έδαφος της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της όξυνσης των ανταγωνισμών, αναδεικνύονται πολλά “θερμά” μέτωπα και το ενδεχόμενο γενικευμένου πολέμου μοιάζει ολοένα και πιο κοντινό. Μόνο οι λαοί μπορούμε να σταματήσουμε τα αιματοκυλίσματα που σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές. Να γίνουμε όλοι και όλες το ανθρώπινο κύμα που θα σταματήσει τη βαρβαρότητα, τους άδικους πολέμους, την πιθανότητα του πυρηνικού ολέθρου. 

Η χώρα μας και ο ελληνικός λαός κινδυνεύουν να συμπαρασυρθούν άμεσα στις φλόγες του πολέμου εάν η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και του ΝΑΤΟ. Τις ίδιες ευθύνες φέρουν και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, όλο το αστικό πολιτικό σύστημα που για δεκαετίες είναι προσδεδεμένο στο συνδικάτο του πολέμου, που ανταλλάσουν χειραψίες με τους ενορχηστρωτές των γενοκτονιών, των πραξικοπημάτων και των στρατιωτικών εισβολών στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα, τα εργατικά συνδικάτα, οι μαθητές/ριες, οι φοιτητικοί σύλλογοι απαιτείται να αναλάβουν πρωτοβουλία για ένα πλατύ μαχητικό κίνημα ειρήνης. Όλη η Αριστερά και κάθε τίμια και δημοκρατική δύναμη χρειάζεται τώρα να δράσουμε από κοινού για ένα μαζικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα απαιτεί από την κυβέρνηση να μην εμπλακεί με κανέναν τρόπο στο βρώμικο πόλεμο του Ισραήλ και τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Καμία εμπλοκή στο μέτωπο της Ουκρανίας. Να σταθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. 

  • Να ηττηθεί ο αμερικανονατοϊκός ιμπεριαλισμός. Άμεση αναστολή και προοπτικά ακύρωση των συμφωνιών για τις αμερικανικές βάσεις.
  • Πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με στόχο τη ρήξη και τελικά την έξοδο.
  • Άμεση απαγόρευση κάθε στρατιωτικής και άλλης δραστηριότητας από το ελληνικό έδαφος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.
  • Κλείσιμο του εναέριού μας χώρου στις δυνάμεις που συμμετέχουν στον πόλεμο.
  • Διάλυση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδα-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.
  • Να σταματήσει ο πόλεμος στην Παλαιστίνη. Νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση για ανεξάρτητο κράτος, ελευθερία, δικαιοσύνη. 
  • Άμεση άρση του αποκλεισμού της Γάζας-Άμεση ανθρωπιστική επιχείρηση για να τερματίσει η γενοκτονία.
  • Να διακοπεί κάθε διπλωματική σχέση με το Ισραήλ.
  • Ουκρανία ανεξάρτητη, ουδέτερη, αντιφασιστική.
  • Διεθνής πυρηνικός αφοπλισμός
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ