32.3 C
Athens
Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

26 Ιουνίου: Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για Δημόσιο Σιδηρόδρομο

 

5 + 1 Λόγοι για να περάσουν τα τρένα στο δημόσιο

Δημόσια εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για Δημόσιο, Ασφαλή και Ποιοτικό Σιδηρόδρομο την Πέμπτη  26 Ιουνίου 2025, 18:30.

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος), η Πρωτοβουλία για Δημόσιο, Ασφαλή και Ποιοτικό Σιδηρόδρομο διοργανώνει δημόσια εκδήλωση με τίτλο «5+1 λόγοι για να περάσουν τα τρένα στο δημόσιο».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος Τεμπών: Καμία συγκάλυψη των ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών!
  • Τάσος Βασιλειάδης, μηχανικός: Δημόσιος σιδηρόδρομος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
  • Δημοσθένης Παπαδάτος Αναγνωστόπουλος, διδάσκων Πολιτικής Υγείας: Οι ιδιωτικοί σιδηρόδρομοι βλάπτουν την υγεία και την ασφάλεια.
  • Γιώργος Παυλόπουλος, οικονομολόγος: Ζημιές και χρέη στις οικονομικές καταστάσεις της Hellenic Train.
  • Αναστασία Σταυροπούλου, νομικός: Ιδιωτικοποίηση Hellenic Train – πολυνομία και κενά στις συμβάσεις.
  • Κώστας Γενιδούνιας, πρόεδρος ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης.

Την εκδήλωση συντονίζουν ο Νίκος Μαρκάτος, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, και η Βάσω Αργύρη, μηχανικός.

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των κινημάτων: Φεστιβάλ για τα Κοινά, Δυτικό Μέτωπο, Θάσος Νερό ΣΟΣ, ο Kevin Ovenden, βρετανός ακτιβιστής  και δημοσιογράφος για την βρετανική εμπειρία επανακρατικοποίησης, εκπρόσωποι συνδικάτων κ.α.

Η Πρωτοβουλία για Δημόσιο, ασφαλή και ποιοτικό, σιδηρόδρομο συγκροτήθηκε με δημόσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ στις 7 Απριλίου 2025, στο πλαίσιο ανοικτού καλέσματος που υπέγραψαν δεκάδες σιδηροδρομικοί, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και πολίτες.

https://publictrains.wordpress.com/

[email protected]

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ