24.3 C
Athens
Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλεσμα ΠΕΣΕΚ για τα 60 χρόνια από την κρατική-παρακρατική δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα

Δευτέρα 21 Ιουλίου  Προσυγκέντρωση 7μμ. Προπύλαια

Συγκέντρωση στις 7.30μμ, στο μνημείο του Σωτήρη Πετρούλα (Σταδίου και Εδουάρδου Λω)

 

Στις 21 Ιούλη του 1965 η κρατική-παρακρατική τρομοκρατία δολοφονεί τον κομμουνιστή-λαϊκό αγωνιστή Σωτήρη Πέτρουλα.

Στις 21 Ιουλίου του 2025, συμπληρώνονται 60 χρόνια από την κρατική – παρακρατική δολοφονία του.

Ο Σωτήρης Πετρούλας αποτέλεσε μια κορυφαία φυσιογνωμία για το κομμουνιστικό και το εργατικό λαϊκό κίνημα του τόπου μας.

Χιλιοτραγουδισμένος από τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία μας, αποτέλεσε έναν γνήσιο συνεχιστή του αγώνα του λαού μας για Ανεξαρτησία και Λαοκρατία μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜικού – ΕΛΑΣίτικου κινήματος.

Η δολοφονία του αποτέλεσε την θρυαλλίδα για το ξέσπασμα ενός μαχητικού εργατικού λαϊκού κινήματος το οποίο ανακόπηκε με την επιβολή της αμερικανοκίνητης στρατιωτικο-φασιστικής χούντας.

Σήμερα ο Σωτήρης Πετρούλας ζει στους αγώνες του λαού και της νεολαίας απέναντι στην τρομοκρατία της αστυνομικής βίας που συνεχίζει να δολοφονεί και στον αγώνα απέναντι στην νεοναζιστική βία και το φασιστικό παρακράτος.

Ζει στον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών, ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και την κυβερνητική πολιτική που σπέρνει θάνατο, φτώχεια και εξαθλίωση.

Ζει στον αγώνα για να φύγουν οι βάσεις θανάτου του ΝΑΤΟ, για να σταματήσει η χώρα μας να αποτελεί ένα κόμβο για την ιμπεριαλιστική δολοφονική μηχανή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού,του ΝΑΤΟ και του Σιωνισμού.

Καλούμε όλο τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία σε συγκέντρωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τα 60 χρόνια της κρατικής δολοφονίας του Σωτήρη Πετρούλα.

Να γεμίσουμε το μνημείο του με λουλούδια, να ορκιστούμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα του!

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ