28.7 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχείς κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στην Κέρκυρα, του Σταμάτη Κυριάκη

 

Αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις των Κερκυραίων έγιναν τον Μάιο του 2024 για την γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη από το κράτος του Ισραήλ.

Στις 21 Μαΐου, την ημέρα κατά την οποία εορτάζεται στην Κέρκυρα η Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα και κατά την διάρκεια της παρέλασης ενώπιων του υπουργού Άμυνας Ν. Δένδια, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να περιορίσουν την συγκέντρωση στην άκρη της πλατείας ανεπιτυχώς.

Η διαδήλωση έγινε στην μια πλευρά της πλατείας και στο κέντρο της πόλης υπό τα χειροκροτήματα των τουριστών. Στην άλλη πλευρά της πλατείας γινόταν η παρέλαση και ενώ όλα φαινόταν να είναι υπό έλεγχο, ο σημαιοφόρος σήκωσε την παλαιστινιακή μαντίλα μπροστά στον υπουργό και στους λοιπούς επισήμους υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των πολιτών που παρακολουθούσαν την παρέλαση.

Ακολούθησε μετά από λίγες μέρες το ετήσιο φεστιβάλ του εναλλακτικού εργαστηρίου όπου κεντρικός ομιλητής ήταν παλαιστίνιος δημοσιογράφος και ακτιβιστής.

Μπροστά σε πλήθος κόσμου που κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες αναφέρθηκε εκτενώς στην στρατιωτικοποίηση με βαρύ οπλισμό των παλαιστινιακών περιοχών που έχουν καταληφθεί βίαια από ισραηλινούς έποικους.

Μερικές μέρες αργότερα ήρθε στην Κέρκυρα ο Πρέσβης του Ισραήλ με το πρόσχημα της βράβευσης μιας οικογένειας Κερκυραίων που βοήθησαν στην διαφυγή ενός Εβραίου στην διάρκεια της Ναζιστικής κατοχής.

Η παρουσία του στην Κέρκυρα πέρασε σχεδόν απαρατήρητη καθότι φρόντισε να μην εμφανιστεί σχεδόν πουθενά γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αντιδράσεις.

Εν συνεχεία ήρθε ο πρέσβης των Παλαιστινίων ο οποίος έγινε δεκτός με μαζικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης τόσο στο γήπεδο της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολύμπου, όσο και από τα εργατικά σωματεία σε μεγάλη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο. Αυτά μόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου του 2024.

Το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην Κέρκυρα συντονίζεται και οργανώνει τις περαιτέρω ενέργειες του.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ