Τους λόγους της απόλυσης του δημοσιογράφου από την Εφημερίδα των Συντακτών τους διαβάσαμε στην σχετική ανάρτηση του ίδιου, που υπάρχει και στο Kommon.
Η Εφημερίδα των Συντακτών ήταν ένα αυτοδιαχειριζόμενο εκδοτικό πείραμα. Στην εποχή που οι εφημερίδες δεν περνάνε καλά, το εγχείρημα έδινε την εντύπωση απονενοημένου διαβήματος και ελεύθερης δημιουργικής τρέλας. Προκαλώντας μια αντίστοιχη (συγκρατημένη είναι αλήθεια) αισιοδοξία. Το στήριξαν με προσωπικό κόστος άνθρωποι όπως ο Τάσος Τσακίρογλου, ο Σπύρος Μανουσέλης, ο Γιάννης Κιμπουρόπουλος κ.α. υπογράφοντας κείμενα σπάνιας αξίας και τα οποία δεν έβρισκες εύκολα στον τύπο, ακόμα και την εποχή της ακμής του.
Το οικονομικό αδιέξοδο οδήγησε στην πώλησή της.
Την αγόρασε ο Μελισσανίδης για να υποστηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα.
Τώρα κανείς από τους προαναφερόμενους δημοσιογράφους, όπως και μερικοί ακόμη, δεν είναι πια στην εφημερίδα.
Σχετικά με την πιο πρόσφατη απόλυση. Ο Γ. Κιμπουρόπουλος απολύθηκε γιατί αυτά που έγραφε δεν άρεσαν στον νέο ιδιοκτήτη, καθώς προκαλούσαν πρόβλημα στις δουλειές του. Ξέρουμε πως γίνονται αυτά. Η ΔΕΗ απαιτεί από τον ιδιοκτήτη να μην υπάρχουν δημοσιεύματα που την εκθέτουν. Η πίεση είναι πολύ συγκεκριμένη. Κόβονται διαφημήσεις, καθυστερούν ή διακόπτονται διευθετήσεις κ.λπ. Ξέρουμε επίσης πως πλέον οι ιδιοκτήτες κατέχουν μέσα ενημέρωσης για να προωθούν ποικίλως τις κύριες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Και πως γι’ αυτούς δημοσιογραφία είναι ό,τι συμφέρει την επιχείρησή τους.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν είναι νέα, αλλά το αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα της Εφημερίδας των Συντακτών τόλμησε για κάποια χρόνια να αμφισβητήσει.
Τώρα όμως, όταν η εφημερίδα γράφει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι δέσμια των μεγάλων συμφερόντων, εγώ διαβάζω πως είναι δέσμια των άλλων συμφερόντων από τα δικά μας. Πόλεμος συμφερόντων δηλαδή. Και δεν θέλω να πάρω απ’ αυτό το πανέρι με τα πολιτικά ρετάλια.
Άσχημα ξεκίνησε ο Τσίπρας τη νέα του εποχή.
Όσο για τον Γιάννη Κιμπουρόπουλο, απέδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι άξιος της εμπιστοσύνης που του έχουν δείξει χιλιάδες ανιδιοτελείς άνθρωποι.

