21.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαζική και με πολιτικό ενδιαφέρον η εκδήλωση παρουσίασης των Θέσεων της Πρωτοβουλίας για μια Μεταβατική Κομμουνιστική οργάνωση

 

Με επιτυχία και μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – παρουσίαση των Θέσεων της Πρωτοβουλίας για μια Μεταβατική Κομμουνιστική οργάνωση (Αριστερή Ανασύνθεση Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο ανένταχτοι/ες) τη Δευτέρα 11/3 στη Νομική Σχολή Αθηνών εν όψει της ιδρυτικής της συνδιάσκεψης. Όπως ανακοινώθηκε, η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11 και 12 Μαΐου.

Σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο, τον λόγο αρχικά πήρε η Άννα Μπαξεβανίδη, φοιτήτρια,  μεταφέροντας την εμπειρία του αγώνα του φοιτητικού κινήματος που συνεχίζεται, συνδέοντάς την με την ανάγκη βαθύτερων κινηματικών και πολιτικών απαντήσεων σήμερα. Στη συνέχεια οι Κώστας Μάρκου και Χρίστος Τουλιάτος, προχώρησαν στην παρουσίαση των θέσεων, αλλά και του γενικότερου πνεύματος και των κατευθύνσεων που οδήγησαν στην απόφαση ίδρυσης μιας νέας οργάνωσης μεταβατικού χαρακτήρα και κομμουνιστικής αναφοράς και προοπτικής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Κώστας Παπαδάκης, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής,, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, πρώην μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ και επίσης πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ο Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, καθώς και εκπρόσωποι πολλών οργανώσεων και δυνάμεων της μαχόμενης ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, συνδικαλιστές/ριες, ανένταχτοι αγωνιστές και αγωνίστριες και νεολαιίστικο δυναμικό.  Σε χαιρετισμούς και παρεμβάσεις προχώρησαν κατά σειρά οι :

                Αντώνης Νταβανέλος, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά ( ΔΕΑ )

                Παντελής Βαϊνάς, μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ

                Κώστας Παπαδάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας με τον συνδυασμό Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα

                Άρης Τόλιος, Αριστερό Ρεύμα

                Νικόλας Σκούφογλου, ΟΚΔΕ Σπάρτακος

                Μαριάνα Τσίχλη, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση ( ΑΡΑΣ )

                Σταύρος Βαλσαμής, Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα ( ΑΠΟ )

                Βασίλης Λιόσης, Σύλλογος Διάδοσης της Μαρξιστικής Σκέψης Γιάννης Κορδάτος

                Αλέξανδρος Μινωτάκης, Αναμέτρηση, Οργάνωση για μια Νέα Κομμουνιστική Αριστερά

                Λέανδρος Μπόλαρης, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα ( ΣΕΚ )

                Αντώνης Δραγανίγος, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

                Γρηγόρης Καλομοίρης, Κίνηση Ενωτικής Μαχόμενης Αριστεράς

Στην πλούσια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αναδείχθηκε η ανάγκη, οι δυνάμεις της μαχόμενης ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς να μπορέσουν να σταθούν αντάξιες στις μεγάλες πολιτικές, κοινωνικές και εκλογικές προκλήσεις της εποχής και της περιόδου. Παράλληλα τονίστηκε ότι για να υπηρετηθεί αυτή η ανάγκη απαιτούνται υπερβάσεις και η κατάκτηση ενός νέου πολιτισμού, συντροφικού και ειλικρινούς διαλόγου και γόνιμης κριτικής και αντιπαράθεσης μεταξύ των διαφορετικών ρευμάτων.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση αυτή. Ακόμα περισσότερο ευχαριστούμε τις οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις που έκαναν παρεμβάσεις για το κείμενο των Θέσεών μας, αποτυπώνοντας συμφωνίες και διαφωνίες με ουσιαστικό  και συντροφικό τρόπο. Ο δημόσιος στρατηγικός – προγραμματικός διάλογος είναι κάτι που έχει λείψει στην Αριστερά και ελπίζουμε η προσπάθειά μας να συμβάλλει και σε αυτό το επίπεδο.

Συνεχίζουμε με την εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων στην Πάτρα στις 21 Μαρτίου και θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις έως την ιδρυτική συνδιάσκεψη της νέας κοινής οργάνωσής μας.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ