ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

 

Κυριακή που είναι τα χαρτιά όλα παίχτηκαν, οι υποσχέσεις δόθηκαν, οι μπλόφες έγιναν, η σοβαρότητα συχνά υπονομεύθηκε, η πραγματικότητα βγήκε για άλλη μια φορά ζημιωμένη, οι εργαζόμενοι για μια ακόμη φορά προσκλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκείνους που δεν τους εκφράζουν, και εκείνοι που τους εκφράζουν δεν στάθηκαν ικανοί να τους πείσουν για την αλήθεια τους. Όλα δηλαδή σχεδόν όπως πάντα. Γεγονός που σημαίνει πως η εποχή της πολιτικής κρίσης την οποία γνωρίσαμε στα χρόνια από το 2010 μέχρι το 2015 έχει κλείσει με μια σχετική σταθεροποίηση, με ανακατάταξη του σκηνικού, με τη διαμόρφωση  νέων πόλων (οι οποίοι όλο και περισσότερο μοιάζουν με τους παλιούς), αλλά που επαναφέρει το παιχνίδι στο ελεγχόμενο πλαίσιο του παρελθόντος, έστω προσωρινά, έστω με πολλά εύθραυστα σημεία, έστω με πιθανότητες να ξανακυλήσουν σε μια βαθύτερη κρίση στο εγγύς μέλλον.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 17:54 Συντάκτης:

Είναι ένας καιρός που δεν βολεύει.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 16:00 Συντάκτης:

 Η ευθύνη, προσωπική και συλλογική, είναι δύσκολο πράγμα. Κυρίως η ευθύνη της επιλογής. Όταν έρχεται η στιγμή ν’ αποφασίσεις.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 18:09 Συντάκτης:

 

 

 

Μια γιορτή αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό με ρεμπέτικη, λαϊκή και παραδοσιακή μουσική

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 19:11 Συντάκτης:

 

Στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (Μέγαρο Εϋνάρδου, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου) παρουσιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Κυριάκου Κατζουράκη με τίτλο Αναφορά στη Γκουέρνικα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 12:06 Συντάκτης:
Σελίδα 1 από 30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.