ΘΕΩΡΙΑ

 

 

Σκέψεις πάνω στην αναζωπυρούμενη διαπάλη θρησκείας και επιστήμης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 09:55 Συντάκτης:

 

Άυλο τεύχος:Το παρόν τεύχος των Συγχρόνων Θεμάτων δεν θα μπορούσε να διατεθεί στην κλασική έντυπή του μορφή για όσο διάστημα τα βιβλιοπωλεία παραμένουν κλειστά. Ανταποκρινόμενοι στις έκτακτες συνθήκες, αποφασίσαμε, αντί να αναστείλουμε την έκδοση του τεύχους επ’ αόριστον, να το εκδώσουμε κατ’ εξαίρεσιν ηλεκτρονικά και μόνον. Ως προσφορά δε στους δοκιμαζόμενους αναγνώστες και αναγνώστριες, το αναρτάμε στον ιστότοπο του περιοδικού με την πρόσβαση ελεύθερη. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 19 Απριλίου 2020 20:08 Συντάκτης:

 

Η νεανική περίοδος του Μαρξ, η περίοδος κατά την οποία συγκρότησε τις απόψεις του, έχει γίνει αντικείμενο πολλών μελετών στη διεθνή και εγχώρια φιλολογία. Στις μελέτες αυτές δίνεται συνήθως έμφαση στη μετάβαση του Μαρξ από την ιδεαλιστική διαλεκτική του Χέγκελ στη δική του υλιστική διαλεκτική μέσω του Φόιερμπαχ. Με τον τρόπο αυτό ο Μαρξ μπόρεσε να αντιληφθεί τη θεμελίωση των ιδεών και των θεσμών στην υλική, οικονομική ζωή, αποκτώντας έτσι την κατάλληλη μέθοδο για τις μετέπειτα έρευνές του που τον οδήγησαν στη συγγραφή του Κεφαλαίου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 10:53 Συντάκτης:

 

Οι εκδόσεις ΚΨΜ παρουσιάζουν το βιβλίο του Βασίλη Λιόση «Ναζισμός, τα αίτια γέννησης και γιγάντωσής του», την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 6.00 στο Ίλιον Plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 12:48 Συντάκτης:
Σελίδα 1 από 11

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.